Una zona ‘de guerra’ al Vendrell

Les instal·lacions abandonades de l'empresa Superave SA s'han convertit en un perill públic
Título de la imagen
Título de la imagen

Una gran fàbrica trinxada i abandonada, a tocar del barri de La Muntanyeta del Vendrell, s’ha convertit en un perillós focus d’insalubritat i una amenaça latent pels nombrosos nens i joves que viuen en aquesta zona, que han fet de les antigues dependències de l’escorxador de pollastres Superave SA una improvisada zona d’esbarjo on és molt fàcil prendre mal.

Veïns del barri de La Muntanyeta s’han posat en contacte amb la redacció d’EL TRIANGLE per denunciar l’existència d’aquest enorme esquelet a l’aire lliure, que no està vallat ni té cap mena de vigilància. Això ha provocat que les antigues naus i oficines de l’empresa hagin quedat totalment vandalitzades per lladres que s’han emportat tots els objectes i materials susceptibles de tenir algun valor. El seu aspecte és, actualment, el d’un paisatge bèl·lic, com ha pogut constatar in situ un redactor d’aquest diari.

Segons els testimonis dels veïns, són varis els nens que ja s’han fet mal mentre jugaven en aquest laberint de runes. L’últim incident, segons relaten, va passar fa pocs dies. A més, les restes de l’antiga empresa Superave SA han patit dos incendis provocats, l’últim ara fa un any. El mal estat dels sostres i de les escales que resten dempeus també és motiu de preocupació veïnal, ja que fàcilment poden provocar algun accident molt greu als infants i adolescents que han fet d’aquest indret el seu lloc de diversió.

L’empresa Superave SA –que durant molts anys va ser proveïdora de Gallina Blanca- va presentar concurs de creditors l’any 2012 i, des de fa cinc anys, està sota tutela judicial. Aquesta alarmant situació d’abandonament, que comporta un evident perill públic, és especialment xocant, ja que la responsabilitat de qualsevol accident greu recauria, en última instància, del Jutjat mercantil n. 1 de Tarragona, que encara no ha decidit –cinc anys després!- què farà d’aquesta antiga fàbrica. Ja diuen que la justícia és lenta, però en aquest cas, a més de lenta, cau en una temerària inhibició que perjudica greument la seguretat i la tranquil·litat dels veïns del barri de La Muntanyeta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides