El Periódico va a la vaga

Els treballadors del diari decideixen aturar el rotatiu del 15 al 19 de maig
Título de la imagen
Título de la imagen

La plantilla d’El Periódico de Catalunya ha decidit fer una vaga de cinc dies, del 15 al 19 de maig. Els treballadors del diari català, la joia de la corona del Grup Zeta, protesten d’aquesta manera per l’actual situació laboral de la plantilla.

Els treballadors del diari asseguren que la desvinculació del Grup Zeta ja ha començat en aplicar unilateralment el descompte del 16% en les seves nòmines del mes d’abril. Això se suma a la no recuperació dels percentatges retallats a l’expedient de regulació temporal d’ocupació, ERTO, de fa tres anys.

Els representants dels treballadors han lamentat que no s’ha arribat a cap acord amb l’empresa després de dos mesos de negociacions. Els treballadors del diari esportiu del grup, l’Sport, ja van ratificar aquest dimarts les mobilitzacions i realitzaran vaga els dies 15 i 16 de maig.

Es dóna la circumstància que la vaga coincidirà amb la gala ‘Català de l’any’ que convoca anualment el diari, en la que s’hi aplega bona part dels representants de tots els sectors la societat catalana.

Els treballadors del rotatiu estan convençuts que a banda de les retallades salarials el Grup Zeta, sota la direcció d’Antonio Asensio Mosbah, està preparant un expedient de regulació d’ocupació, ERO per a una part important de la plantilla.

Els més pessimistes parlen de l’acomiadament d’uns 200 treballadors d’un equip d’un miler. Els treballadors acusen d’obscurantisme a la direcció del diari, per no explicar tots els detalls del pla de viabilitat fet per Deloitte i que ha estat una exigència de la banca per al refinançament del deute.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides