La directora general d’Administració Local, en el punt de mira

L'instructor del cas del 3% investiga si Montserrat Mundi va pressionar perits
mundi
mundi

Josep Bosch, el magistrat que instrueix des del Vendrell el cas del 3%, ha ordenat que s’investigui Montserrat Mundi, directora general d’Administració Local del Departament de Governació, per suposades pressions a perits que s’encarreguen d’avaluar la contractació dels Ajuntaments de Sant Cugat del Vallès, Sant Celoni i Figueres.

Segons ha revelat El Periódico a partir d’una providència del magistrat, el tècnic que va informar sobre els expedients de Sant Cugat va fer constar que emetia el seu informe “amb total independència, malgrat els requeriments d’informació” de Mundi, un apunt que va aixecar les sospites de la Guàrdia Civil.

L’alt càrrec de Governació, segons la declaració d’aquest tècnic que recull la mateixa informació, li va dir que “sempre serà millor que ho controlem nosaltres que no altres, així ho podrem controlar millor”, tot afegint que res no havia de sortir si no ho havia supervisat ella abans.

El perit diu que es va oposar a Mundi responent que l’informe era secret i només el podia veure el jutge, i que la directora general li va replicar dient-li que ell era un càrrec de confiança, que “el mínim que se li podia exigir era lleialtat” i que informaria de la seva negativa a la consellera Meritxell Borràs. Així mateix, el tècnic ha declarat que interpreta com a intents d’interferir en l’informe “nombrosos recordatoris” sobre com portava els treballs demanats pel magistrat Bosch. Aquest tècnic va canviar de feina el setembre del 2016.

En el cas de la perita encarregada de Figueres, va ser acomiadada però un jutjat contenciós va anul·lar l’acomiadament, i des d’aleshores “les pressions no han cessat”, segons la declaració que recull El Periódico. Sobre la insistència de Mundi, aquesta perita explica que va rebre una trucada seva quan estava reunida amb el magistrat Bosch per lliurar l’informe.

Quant al perit encarregat d’informar sobre Sant Celoni, diu haver-se negat a suposats requeriments de Mundi, entre els quals cita un suggeriment d’endarrerir l’entrega de l’informe i una pregunta per saber “almenys” si havia detectat irregularitats.

Fonts de Governació citades per El Periódico vinculen aquestes denúncies a un conflicte laboral. Pel que fa a l’informe sobre Lloret de Mar, demanat en el mateix marc que els altres tres, el tècnic encarregat no ha informat de cap pressió.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides