Colau fa fora de la via publica l’esclavista Antonio López

L'Ajuntament de Barcelona canviarà el nom de la plaça que porta el seu nom i retirarà la seva estàtua
Estàtua de Antonio López
Estàtua de Antonio López

Barcelona engegarà un procés deliberatiu per canviar el nom de la plaça dedicada al traficant d’esclaus Antonio López, i també ha decidit retirar l’estàtua de l’esclavista abans que acabi el 2017, que serà traslladada de la seva ubicació actual a la Via Laietana al Museu Frederic Marès.

Així ho han anunciat la regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, i el comissionat de Programes de Memòria, Ricard Vinyes, en considerar segons han dit que el nom actual de la plaça “ha creat un ambient de rebuig entre els veïns”.

Ricard Vinyes també ha explicat que està previst que des de l’Ajuntament de Barcelona s’impulsin actuacions per a recuperar la memòria històrica vinculada a la construcció de la Via Laietana, com serà el cas de la ubicació de la prefectura de la Policia Nacional al número 43 d’aquesta via.

Vinyes ha afirmat que “per aquesta prefectura han passat homes i dones dels moviments socials als quals se’ls han vulnerat els seus drets i que han estat salvatgement torturats”.

En aquest context, el comissionat de Programes de Memòria de l’ajuntament barceloní ha dit que intentaran arribar a un acord amb els responsables de la prefectura per poder explicar la història de l’edifici amb plafons, però que si no hi ha acord “ho explicaran a les voreres” amb la instal·lació de faristols explicatius.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides