Quant costarà desmantellar la plataforma Castor?

Sense títol
Sense títol

L’escàndol del magatzem de gas Castor, construït davant la costa de Vinaròs i que l’any 2013 va causar una intensa cadena de sismes que va alarmar les poblacions del litoral, encara no s’ha acabat. Aquesta setmana s’han de fer públics els informes encarregats pel govern espanyol a l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) i a la Universitat de Harvard per avaluar la viabilitat d’aquest magatzem subterrani marí. Segons ha transcendit, la conseqüència d’aquests estudis serà la decisió de desmantellar la plataforma construïda per l’empresa promotora del projecte Escal UGS, participada en un 66% per ACS de Florentino Pérez.

Els costos de desmuntar aquesta enorme estructura s’han calculat en més de 300 milions d’euros, que caldran ser afegits a la indemnització de 1.350 milions d’euros que el govern espanyol, a través d’Enagás, va acordar pagar l’any 2014 a Escal UGS. El pagament d’aquesta indemnització l’anirem sufragant els consumidors de gas durant un període de 30 anys.

El jutjat de Vinaròs investiga si aquesta cadena de terratrèmols va ser accidental o va ser provocada per la negligència amb la qual haurien actuat els funcionaris del ministeri d’Indústria que van atorgar el permís l’any 2008 i els directius d’Escal UGS. En aquest sentit, s’espera que els informes del MIT i de la Universitat de Harvard aportin més llum sobre aquest cas, on no es descarta que, finalment, l’empresa participada per Florentino Pérez en pugui resultar declarada culpable.

De moment, però, els consumidors anem pagant trinco-trinco la multimilionària indemnització a través de les factures que emeten les distribuïdores. L’any passat, van ser abonats per aquest concepte un total de 80 milions d’euros.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides