El Govern no ha retirat cap placa amb el nom de Jordi Pujol

L'expresident hi consta com a Molt Honorable, condició que li fou retirada
placa pujol Santa Fe del Penedès
placa pujol Santa Fe del Penedès

El Govern de la Generalitat no ha pres cap iniciativa per retirar la gran quantitat de plaques que citen Jordi Pujol com a primera autoritat en la inauguració de tota mena de centres, edificis o espais públics.

Quan Pujol va confessar que havia tingut diners amagats a l’estranger mentre va ser president de la Generalitat, es va posar en marxa una campanya de recollida de firmes perquè es retiressin aquestes plaques. La campanya va recollir prop de cinc-centes signatures. Els Governs d’Artur Mas i Carles Puigdemont, però, no n’ha retirat ni una.

Amb les noves dades sobre la implicació del propi Pujol i la seva esposa, Marta Ferrusola, en les operacions per evadir els diners, les plaques xoquen encara més als que se les troben en qualsevol piscina, biblioteca o centre cívic, com el que acompanya aquest text, el de Salvador Benach inaugurat per l’aleshores president català, a Santa Fe del Penedès. La foto ha estat feta aquest cap de setmana.

A les plaques commemoratives es presenta Jordi Pujol com a Molt Honorable, tractament que li va ser retirat després de la seva confessió, el 25 de juliol de 2014.

Gabriel Rufián, portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, ha afirmat fa uns dies que “Pujol és el pitjor que li ha passat a Catalunya juntament amb Ciutadans”. Aquest fet, però, no és suficient perquè el govern de Catalunya del qual forma part ERC retiri les plaques que honoren la seva memòria.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides