L’altre amic americà del procés

La CUP retreu al PDEcat que critiqui el suport de Nicolás Maduro, que s'ha fet la foto amb l'estelada
maduro estelada
maduro estelada

La CUP i el PDEcat han mostrat aquest dijous les seves discrepàncies sobre la internacionalització del procés. La guspira ha estat la publicació d’una foto on el president de Veneçuela, Nicolás Maduro, posa amb una estelada.

La CUP ha retuitejat aquesta imatge aconseguida per l’organització internacionalista Ítaca, mentre que la dirigent del PDEcat Marta Pascal ha dit a Twitter que “Si algú creu que suma fent que Maduro es faci una foto amb l’estelada és que no ha entès res, absolutament res. Quin greu error!!“. Per la seva part, el conseller Josep Rull ha expressat: “Aquests no són els meus companys de viatge… no vull el model de Maduro de cap manera!!”.

La reacció cupaire ha vingut de la mà del cap de premsa Jordi Salvia, que ha replicat: “Sumem un important suport internacional d’un cap d’estat i surten del PDeCAT a rajar de que es mulli… Estan fatal!”. “El reconeixement internacional ha de ser transversal, com l’independentisme. Hi ha qui no enten res”, ha dit la diputada Mireia Boya.

Figures del PP hi han sucat pa, com Xavier García Albiol, que troba una vergonya que el procés rebi el suport de Maduro, a qui titlla de “dictador repressor”, mentre que Andrea Levy ha dit que “ens queda clar que costat de la democràcia estan”.

Els populars s’entenen molt millor amb un altre amic americà del procés, el congressista republicà Dana Rohrabacher, que durant la seva estada a Barcelona no només es va reunir amb el president Carles Puigdemont, sinó també amb el delegat del Govern espanyol a Catalunya Enric Millo. La CUP, a diferència de PDEcat, no es va escandalitzar aleshores per aquest aliat, un reaganista de pedra picada que fa costat a Donald Trump i que també s’ha reunit amb Marine Le Pen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides