La militància del PSC dona l’esquena a Susana Díaz

Les agrupacions locals no fan cas de les ordres d'Iceta
Título de la imagen
Título de la imagen

La recollida d’avals per poder presentar candidatura a les eleccions primàries del PSOE és considerada ja per molts militants com una primera volta d’aquestes primàries.

La veda de l’aval del militant socialista es va obrir el passat 20 d’abril i es mantindrà oberta fins al 4 de maig. En aquest període els precandidats aspirants que s’han presentat per poder optar a les eleccions primàries hauran de recollir fins a 9.368 avals cadascun per poder participar com a candidats en l’elecció al càrrec de secretari general del partit socialista.

Finalment són set els aspirants a optar a les eleccions primàries del PSOE que tindran lloc el diumenge 21 de maig, tot i que només són tres els qui tenen possibilitats reals d’aconseguir els avals necessaris per poder superar el tall, a saber: Susana Díaz, Patxi López i Pedro Sánchez.

S’apunta des del partit socialista que per als tres precandidats amb possibilitats reals, la capacitat de recollida de firmes per aconseguir els avals serà com una mena de prova d’esforç de cadascuna de les tres candidatures. Amb aquest rerefons, la líder del PSOE a Andalusia i presidenta d’aquesta comunitat autonòma, Susana Díaz, està tenint greus problemes per trobar avals entre la militància del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC).

SENSE AVALS PER A DÍAZ

Els militants socialistes catalans no estan responent a la crida feta per part de la direcció del PSC, que busca tenir afiliats avalant totes tres candidatures amb l’objectiu que, surti qui surti escollit com a secretari general del PSOE, no es pugui dir que des del PSC no li van fer costat.

Però aquesta estratègia del primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, pactada i assumida per la cúpula del partit, no està trobant la complicitat que s’esperava entre els militants de base. Mentre que l’exsecretari general del PSOE, Pedro Sánchez, desperta tot tipus de simpaties en bona part de la militància catalana, i l’exlehendakari Patxi López també està aconseguint suport català tot i que en menor mesura, el rebuig cap a Susana Díaz és públic i notori.

Se sap, per exemple, que el secretari d’Organització del PSC del Baix Llobregat, Joaquín Fernández Martos, sua tinta per aconseguir que de les agrupacions locals del partit, en una de les comarques amb més afiliats socialistes, en surti algun trist aval per a Susana Díaz. 

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA  

(Visited 21 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari