La reforma exprés del reglament del Parlament passa el primer tràmit

Junts pel Sí defensa la modificació, que ara haurà de ser debatuda en comissió
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest dimecres, el ple del Parlament ha rebutjat les esmenes a la totalitat que havien presentat C’s, PSC, CSQP i el PP a la proposta de reforma del reglament del Parlament. Per tant, la proposta que havia estat redactada per Junts pel Sí i la CUP, que permetrà agilitzar l’aprovació de les anomenades “lleis de desconnexió”, ha superat el seu primer tràmit parlamentari. Ara, la proposta haurà de ser debatuda en comissió, abans de tornar al Ple perquè sigui aprovada definitivament.

Quan el president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, ha presentat la modificació tots els grups de l’oposició han carregat contra ell, acusant el Govern d’actuar “com un Nicolás Maduro de torn“. Tot i això, Turull ha considerat que “cap grup” es pot veure “perjudicat” arran d’aquesta reforma. “No aprovem res excepcional que no estigui vigent en altres cambres”, ha destacat el president del grup parlamentari.

La proposta possibilitarà que una proposició de llei es tramiti en lectura única si ho acorda el Ple a petició del grup o grups promotors. Un procediment que, fins ara, només es podia utilitzar si la proposta la firmaven tots els grups. Segons el full de ruta del Govern, aquesta llei permetrà passar de la legalitat espanyola a la catalana i convocar el referèndum sense acord amb el govern espanyol.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides