Menys privacitat pels residents a la Seu d’Urgell

L'excusa de les bretolades a la plaça Joan Sansa permetrà a l'equip convergent d'Albert Batalla instal·lar càmeres per controlar la ciutadania
Obres de reurbanització de la plaça Joan Sansa
Obres de reurbanització de la plaça Joan Sansa

L’alcalde de la Seu d’Urgell, el convergent Albert Batalla, proposarà en la pròxima junta de govern la instal·lació de càmeres de videovigilància a la plaça Joan Sansa per evitar actes vandàlics com el que es va produir fa uns dies en aquest públic que encara està en fase de reurbanització. En concret, uns desconeguts van penjar una estructura metàl·lica a una cistella de bàsquet.

 

La inauguració de la plaça té setmanes de retard per culpa d’un ciment en mal estat que va obligar haver de tornar a pavimentar de nou tota la superfície. L’ajuntament també justifica la mesura després que la policia local hagués d’advertir i fer fora a moltes persones que, per curiositat, salten la tanca perimetral de l’obra per accedir-hi.

 

La previsible aprovació de la proposta dels convergents, que tot apunta comptarà amb el vistiplau dels seus socis a l’ombra de l’equip de govern, els republicans encapçalats pel regidor Francesc Viaplana, podria ser el pas previ per col·locar futures noves càmeres en altres zones de la capital alturgellenca el que permetrà a l’ajuntament, amb l’autorització de la conselleria d’Interior de la Generalitat, poder saber encara una mica més sobre la ciutadania.

 

La iniciativa de Batalla entra en contradicció amb les dades facilitades, i que ell mateix es va encarregar de publicitar, a la darrera reunió de la Junta Local de Seguretat celebrada el 30 de març passat, en les que el convergent assegura que els fets delictius es van reduir en un 25% a la Seu d’Urgell en l’últim any. Segons va declarar les xifres demostrarien que el municipi “és segur, i cada any més, i esdevé una de les capitals de comarca on els ciutadans viuen amb més seguretat”. Així ho confirmaria “la comparació de la mitjana dels fets delictius que tenen lloc a Catalunya, que és de 64 per cada 1.000 habitants, amb la mitjana de la Seu, que és de 24 per cada 1.000 habitants”.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari