Els exministres Zaplana i Villar Mir, imputats en l’operació Lezo

Hi ha 60 persones investigades en l'escàndol que té Ignacio González com a figura central
Zaplana ser
Zaplana ser

Dos exministres espanyols figuren a la llista d’investigats en el marc de l’operació Lezo, que totalitza 60 noms, segons ha revelat Europa Press. Es tracta d’Eduardo Zaplana, que va ser responsable de Treball i Afers Socials (2003-2004), així com el darrer portaveu del Govern de José María Aznar i expresident de la Generalitat Valenciana (1995-2002), i de Juan Miguel Villar Mir, ministre d’Hisenda (1975-1976) en el primer govern espanyol posterior a la mort del dictador Fracisco Franco, que va presidir Carlos Arias Navarro.

Durant la setmana passada van transcendir converses entre l’expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González, figura central d’aquest escàndol de presumpta corrupció, i Eduardo Zaplana sobre les intencions del primer de crear una estructura fiduciària a l’estranger i blanquejar diners. Pel que fa a Villar Mir, es troba assenyalat com a expresident d’OHL, constructora que va fundar i que suposadament va pagar comissions a Ignacio González, un afer pel qual també s’ha imputat i detingut Javier López Madrid, gendre de Villar Mir, directiu d’OHL i amic dels reis d’Espanya.

L’exministre Eduardo Zaplana ha negat mitjançant un comunicat, aquest dissabte, tota relació mercantil amb l’expresident madrileny, tot afegint que mai va particular en la comissió de cap fet delictiu. Però el jutge instructor Eloy Velasco, a banda de l’àudio de la conversa, reflecteix en el seu acte suposades gestions de Zaplana i González per afavorir, a canvi d’un contraprestació econòmica, un empresari en un contenciós amb el Ministeri de Defensa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides