El Parlament insta el Govern a impedir el port de Tossa

L'oposició culpa a Territori de no haver-se encarregat de protegir Es Codolar
Projecte de port esportiu de Tossa de Mar
Projecte de port esportiu de Tossa de Mar

Tots els grups del Parlament de Catalunya han aprovat aquest dimecres una proposta de Junts pel Sí que insta el Govern de la Generalitat a protegir la zona d’Es Codolar i impedir que es construeixi el port esportiu, els xalets i l’hotel de luxe que impulsen promotors privats a Tossa de Mar (La Selva) amb el suport de l’Ajuntament de la localitat.

El projecte va quedar aturat perquè la consulta promoguda pel govern municipal de Tossa Unida perquè els ciutadans l’avalessin va ser suspesa per un jutjat de Girona arran de la presentació d’un recurs per part de l’anterior delegada del Govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna.

Argumentava que la consulta es basava en punts de la llei catalana de consultes no referendàries que va tombar el Tribunal Constitucional i la Justícia va indicar que per preguntar els tossencs calia primer demanar permís al Govern espanyol. En canvi, un informe elaborat per l’assessoria jurídica del Departament de Governació sosté que no calia aquesta autorització prèvia i que la consulta s’havia convocat correctament.

En seu parlamentària, els partits de l’oposició a Junts pel Sí, tot i aprovar la moció, han retret al Departament de Territori, que dirigeix Josep Rull, que no s’hagi encarregat ja de preservar per ell mateix, de manera directa, l’indret. Particularment, la moció de JxS insta el Govern a estendre l’àmbit del Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN) del massís de Cadiretes fins a l’àmbit d’Es Codolar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides