Alta tensió pel cap de Sanchis

El comitè d'empresa de TVC insta la CCMA destituir el director de TV3, que no pensa dimitir
sanchis
sanchis

La moció amb què el Parlament de Catalunya ha reprovat aquest dijous el nomenament de Vicent Sanchis com a director de Televisió de Catalunya (TVC) i ha instat Núria Llorach a renunciar com a presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha desfermat una cascada de reaccions, moltes de les quals dirigides contra els promotors de la votació, Catalunya Sí Que Es Pot, i els altres partits que han votar a favor.

Des de l’interior dels estudis de Sant Joan Despí, el comitè d’empresa de TVC, que juntament amb el comitè professional es va oposar a l’arribada de Sanchis, considera que els directius de la CCMA “per coherència haurien d’assumir el resultat de la votació del Parlament i deixar pas a una direcció i una gestió a la CCMA i a TV3 que sigui independent del govern”. El resultat de la votació, en qualsevol cas, no fa obligatori el relleu del director, un càrrec que formalment depèn del Consell de la CCMA.

Per la seva part, Vicent Sanchis ha assegurat que no li ha passat pel cap dimitir, tot i admetre que la reprovació parlamentària el deixen una situació “molt incòmoda”. També ha explicat que “hi ha gent que m’ha reprovat i després m’ha trucat i em diu que aguanti. Això és de jutjat de guàrdia”. Així mateix, ha assenyalat que el Parlament ha plantejat una contradicció: “jo dic que només acataré i obeiré les instruccions del Parlament davant de qualsevol altra instància i ara resulta que el Parlament va contra les seves pròpies instruccions sobre la Corporació”.

En defensa de Sanchis
Més enllà de la pressió interna contra el director de TV3, diverses tribunes des de fora de la cadena s’han posicionat a favor del periodista valencià i en contra d’una reprovació aprovada amb els vots favorables de tots els grups del Parlament, excepte Junts pel Sí.

Salvador Cot, director d’El Món (del qual Sanchis era opinador i director adjunt), ha escomès ICV recordant el seu pols amb Ada Colau a la recerca de quotes a Barcelona i ha retret els ecosocialistes l’intent de censurar l’esfondrament del Carmel en temps del Govern tripartit. D’altra banda, ha acusat totes les forces parlamentàries que han votat contra Sanchis de fer martingales i de no creure’s la necessitat de mitjans públics independents que reivindiquen.

Per a Vicent Partal, director de Vilaweb, el Parlament és incoherent i ha aprovat una moció “insòlita i preocupant”. Argumenta que encara no se li poden atribuir fets reprovables com a director i que és incoherent que els partits que van promoure el sistema de nomenament el rebutgin ara. Però, sobretot, denuncia que “es tracta de la reprovació parlamentària d’un periodista pel seu pensament”.

Eduard Voltas, professor de periodisme a la Universitat Ramon Llull (com el mateix Sanchis), ha expressat: “El Comitè Professional de TV3 i els grups q van votar ahir la reprovació han aconseguit q faci aquest tuit: TOT el suport a Vicent Sanchis“.

A més, l’editorial de l’Ara troba que el sistema d’elecció del director de TV3, i no Sanchis, és el problema. I carrega contra la maniobra: “És evident que l’objectiu de l’oposició amb la moció era castigar Junts pel Sí per la manera com s’ha produït el nomenament de Sanchis, i de passada els grups unionistes han aprofitat per carregar contra el perfil independentista del periodista valencià”.

Per últim, no ha faltat usuaris de Twitter exaltats en defensa de Sanchis. Un dels quals, @JuntsPelSi_Cat, ha reaccionat en els següents termes al comunicat amb què el comitè d’empresa de TV3 demanava el cap de Sanchis a la CCMA: “Algun dia sabrem LA MERDA que teniu redera el vostre comitè! no teniu vergonya de fer-li el joc a PP C’S I PODEMOS. #vergonyaTV3“.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari