La Generalitat defensa el referèndum malgrat la suspensió del pressupost

La consellera Munté diu que les partides sobre consultes electorals són competència del Govern català
neus munte
neus munte

El Govern de la Generalitat no s’ha sorprès de la suspensió que el Tribunal Constitucional ha fet de les partides econòmiques vinculades al referèndum independentista que contemplen els pressupostos de l’executiu català.

La consellera de Presidència i portaveu del govern, Neus Munté, ha dit que les partides per a processos electorals i participatius són “competències estatutàries, que el Govern té reconegudes” i que per tant s’ajusten a dret.

Munté ha afirmat que malgrat la resolució del Constitucional, el Govern de la Generalitat manté intacta la seva “defensa del referèndum” que compta un suport “de la majoria transversal de ciutadans” de Catalunya tal com diu la darrera enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO).

La consellera portaveu també ha dit que la Generalitat manté intacta la seva voluntat de diàleg amb el govern de l’Estat, però que també manté intacte el seu compromís amb els mandats que emanen del Parlament de Catalunya.

En aquest sentit, Munté ha afirmat que “mantenim un pols cent per cent democràtic” que passa per “la necessitat d’un referèndum com a eina democràtica per decidir el nostre futur”, afegint que aquesta consulta “descansa en una majoria parlamentària i social molt amplia”.

Sobre les investigacions que la fiscalia ha obert a les empreses que podrien treballar amb la celebració del referèndum, Munté ha dit que “no acceptarem de cap de les maneres que es vulgui crear l’ombra del dubte sobre l’acció de la Generalitat, que està dins de la llei”.

I mentrestant, la CUP ha repartit avui més de 250.000 butlletes informatives amb la pregunta que proposen per a un referèndum independentista i que seria: vol que Catalunya esdevingui una república independent?

Segons la CUP, el Govern català ja hauria d’haver concretat la data i la pregunta del referèndum que l’executiu té previst pel mes de setembre que consideren que “ningú no entén per què encara no estan fixades”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides