Comença la investigació del Congrés a Fernández Díaz

L'exministre i Daniel de Alfonso compareixen a la cambra baixa per l'anomenada Operació Catalunya
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest dimecres comencen els treballs de la comissió d’investigació del Congrés dels Diputats sobre l’exministre Jorge Fernández Díaz i l’anomenada Operació Catalunya. La comissió començarà amb la compareixença de l’exdirector de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, que està citat les 16.00 hores. Seguidament, compareixerà l’exministre, que haurà d’explicar les seves actuacions al capdavant del ministeri d’Interior.

Fernández Díaz i De Alfonso comptaran amb deu minuts d’intervenció inicial. Després, cada grup disposarà de 15 minuts per formular les preguntes que considerin oportunes, a les que hauran de respondre tots dos, seguint el model dels interrogatoris judicials. Finalment, els investigats tindran cinc minuts per a la seva intervenció final.

Pel que fa a la compareixença de De Alfonso, el president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, ha recordat amb una carta al Congrés que la seva citació està subjecta al marc legal de la Llei Orgànica del Poder Judicial (LOPJ). De Alfonso, en ser magistrat, no pot respondre qüestions que afecten la seva jurisdicció.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides