Absolt el mosso que va deixar borni Óscar Alpuente

La sentència conclou que no hi han proves suficients per determinar si l'acusat va ser l'autor del tret
Sense títol
Sense títol

L’Audiència de Barcelona ha absolt un agent dels Mossos d’Esquadra que estava acusat d’haver deixat borni a Óscar Alpuente amb el tret d’una bala de goma durant la celebració de la victòria del FC Barcelona en la final de la Lliga de Campions l’any 2009. Tot i que la sentència està d’acord en que la ferida va ser produïda per un projectil llançat per un agent, ha conclòs que no existeixen proves suficients, ni testimonis, ni gravacions de les càmeres de seguretat, per determinar en quines circumstàncies es van produir els trets.

Al no poder-se determinar que l’acusat fos l’autor del tret, la fiscalia ha absolt al policia antiavalots, per qui l’acusació particular reclamava tres anys de presó i una indemnització de 180.000 euros. La sentència assenyala que l’impacte “únicament” es va poder produir pel rebot de la pilota de goma, i no per un tret directe i que, per tant, va ser un acte aliè a la voluntat del policia que va disparar el projectil de goma.

La sentència és igual a la dictada en el cas d’Ester Quintana, en la que l’escopeter i el subinspector acusats de rebentar-li l’ull esquerre amb una pilota de goma, el 14 de novembre del 2012, van quedar absolts. El tribunal també va considerar que no hi havien prou proves per determinar si el que va ferir a Quintana va ser una pilota de goma o un projectil de precisió, o bé si era un altre agent el qui va disparar. El tribunal ha deixat la porta oberta a Óscar Alpuente perquè pugui sol·licitar una indemnització a la Generalitat per les lesions sofertes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides