Quin poder té el cònsol dels EUA a Barcelona?

mandojana
mandojana

Finalment, de la llei d’acompanyament dels pressupostos de la Generalitat, aprovada el passat mes de març pel Parlament, ha desaparegut el polèmic article 181, tal com va demanar el cònsol dels Estats Units a Barcelona, Marcos Mandojana. Aquest article feia referència a la necessitat que les activitats físiques, i més en concret, els clubs de fitness disposessin d’un monitor qualificat per vetllar en tot moment per la salut dels practicants.

Aquest article tocava directament els interessos de dues cadenes de fitness made in USA que s’han implantat recentment a Catalunya i que atreuen la clientela amb l’esquer que estan oberts les 24 hores del dia. Per estalviar-se costos de personal, aquestes dues cadenes –Anytime i Snap- prescindeixen dels monitors que sí que tenen els altres clubs de fitness catalans i això ha provocat un conflicte d’alt voltatge que s’ha traduït en la publicació de comunicats de pagament, d’uns i altres, en les pàgines dels diaris de Barcelona en defensa de les seves posicions.

Segons la revista CMD Sport, els representants de les franquícies nord-americanes van mobilitzar el cònsol dels EUA a Barcelona, Marcos Mandojana, que s’hauria reunit amb la consellera de Presidència, Neus Munté, per demanar l’eliminació de l’article 181 de la llei d’acompanyament dels pressupostos presentada pel govern de Junts pel Sí. En el tràmit de debat en comissió, la ponent de Junts pel Sí, Maria Senserrich, va proposar i imposar la retirada d’aquest article.

Als clubs de fitness catalans se’ls va dir des del govern que aquest article seria reintroduït i aprovat en la votació final de la llei al Parlament. Però no ha estat així i ha quedat demostrat que el cònsol dels EUA té més poder que no Gerard Figueras, el secretari general de l’Esport, que era partidari d’exigir la presència permanent de monitors als centres de fitness per salvaguardar la salut dels ciutadans que fan exercici.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides