Querella contra la consellera Serret per la mort d’agents rurals

Les famílies atribueixen a 11 càrrecs d'Agricultura delictes contra la seguretat dels treballadors i homicidi imprudent
meritxell serret
meritxell serret

Les famílies dels dos agents rurals que un caçador va matar a trets a Aspa (Segrià) s’han querellat aquest dilluns contra onze càrrecs del Departament d’Agricultura per un presumpte delicte contra la seguretat dels treballadors en concurrència amb un altre d’homicidi imprudent. Entre aquests càrrecs hi ha la consellera Meritxell Serret.

A la querella criminal, presentada als jutjats de Lleida, es fa constar que els càrrecs d’Agricultura estaven obligats a facilitar protocols, equips i altres mesures de prevenció de riscos laborals per protegir la salut i la seguretat dels agents rurals. Així mateix, s’indica que aquest departament de la Generalitat només ha fet que les patrulles fossin de tres persones i no de dues, i ha proveït aquests efectius d’armilles antibales i d’una arma -només per a un d’ells-, a partir de la mort dels agents a Aspa.

Els querellants consideren que els agents podrien haver sobreviscut “si haguessin tingut les mesures de protecció i intimidació necessàries, ja que el primer tret el va rebre un dels agents a la part toràcica, que hauria estat coberta per l’armilla i el tercer agent armat hauria pogut intervenir”. Així mateix, recorden que s’havien acumulat alertes de casos d’amenaces i agressions, i retreuen Agricultura el fet d’haver mirat cap a una altra banda.

L’advocat que ha presentat la querella criminal als jutjats de Lleida és Pau Simarro, el mateix que ha assistit les famílies dels bombers que van morir l’any 2009 en l’incendi d’Horta de Sant Joan (Terra Alta). A més dels familiars, que exerceixen l’acusació particular, CCOO ha presentat una querella igual en qualitat d’acusació popular.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.