El Govern prorroga un mes l’impost a les begudes ensucrades

Les empreses del sector argumenten que no han tingut "temps material" per preparar-se
Título de la imagen
Título de la imagen

Segons ha informat l’Agència Tributària de Catalunya, aquest dimarts el Consell Executiu aprovarà un decret llei per ajornar fins a l’1 de maig, és a dir, un mes, l’aplicació del nou impost sobre begudes ensucrades envasades. Les empreses del sector van demanar la setmana passada un ajornament de l’impost, argumentant que no han tingut “temps material” per preparar els seus sistemes de gestió per poder assumir el canvi que suposa modificar el preu dels productes.

“La nova obligació fiscal requereix d’ajustos informàtics, molt costosos en recursos econòmics i en temps de programació, que no podran realitzar-se fins que coneguem els requeriments inclosos en el seu desenvolupament reglamentari, pendent d’aprovació”, afirmen les patronals del sector. L’impost sobre begudes ensucrades, que hauria d’haver entrat en vigor l’1 d’abril, permetrà recaptar 41 ME anualment. En aquest sentit, la pròrroga que han sol·licitat les empreses suposarà la pèrdua d’uns 3,4 milions d’euros, aproximadament.

El Departament de Vicepresidència, Economia i Hisenda, però, ha assegurat que el sector coneix les condicions i les característiques del nou impost des del passat mes de novembre, que contempla un augment de 8 cèntims per a begudes que contenen de 5 a 8 grams de sucre per 100 ml i 12 cèntims per a begudes amb un nivell superior a 8 grams de sucre per 100 ml.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides