La Catalunya malalta

Hi ha parts de les nostres societats que mostren clars símptomes de patir patologies greus. I les exhibeix a través de les xarxes socials. Un exemple l’hem vist en la sentència a un any de presó a la tuitera Casandra Vera que feia burla de la mort de l’expresident del Govern franquista Luis Carrero Blanco, en un atemptat d’ETA el 20 de desembre de 1973. Que l’Audiència Nacional la condemni a un any de presó per aquesta burla és tant esperpèntic com desencertades són les seves piulades dient que mataria tots els nens perquè no callen o que cal disparar un tret al cap a Mariano Rajoy.

El rei dels despropòsits a Twitter és l’actual president dels Estats Units, Donald Trump. La seva malaltia, barreja de supèrbia i ignorància, fa molta por.

A Catalunya no som aliens a aquest mal. Com que estem entretinguts en el procés independentista és en aquest marc on es fa més palès aquest problema de salut mental i social.

Mentre la tesi oficial és que els catalans caminem cap a la independència amb un somriure a la cara, de bon rotllo i sense una paraula més alta que l’altra, la xarxa va farcida d’insults, improperis i amenaces. La malaltia té característiques d’epidèmia. Sinó ja em direu com es pot qualificar que un dels tuitaires més prolífics i autor dels missatges més despectius tingui 22.800 seguidors a Twitter i exhibeixi que a facebook en té 115.000.

“Que es fotin als que no els agradi!”, exclama. Al seu perfil es presenta com a “Mark Serra Junts pel Sí. //*// Independentista. Associat al Partit Demòcrata Català x un espai central molt més ampli en un estat independent”. El mitjà digital Directa acaba de publicar que Serra administra una xarxa de pisos turístics il·legals a Barcelona. La seva resposta ha estat dir que no el callaran, que l’ataquen per raons polítiques i que “seguiré denunciant els delinqüents okupes i tota la gentussa afí als feixistes de la CUP”.

Després de la denúncia va canviar la seva foto al perfil de Facebook i Twitter. Va substituir la que compartia amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per una altra en solitari.

Que aquest home tingui tants seguidors és com fer-nos-ho mirar. No?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides