Quin relleu es prepara a La Vanguardia?

javier godo
javier godo

La plaça de corresponsal a Washington és una de les més importants per a tot gran mitjà de comunicació, que acostuma a enviar-hi els periodistes sèniors més experimentats en política internacional per seguir de prop la Casa Blanca. Però en el cas de La Vanguardia, ja fa anys que la corresponsalia a la capital dels Estats Units s’utilitza com unexili dauratper allunyar de la redacció els professionals que resulten incòmodes als interessos de la família Godó.

Així va ser en el cas de l’actual corresponsal, Jordi Barbeta, especialista en política catalana, molt identificat amb l’antiga CDC i estretament vinculat a l’anterior director del diari, José Antich. Amb el gir copernicà en la línia editorial que va suposar el nomenament, a finals del 2013, del nou director del diari, Màrius Carol, es va decidir enviar el “processista” Jordi Barbeta als Estats Units per tal que deixés d’informar i d’opinar sobre l’actualitat política de Catalunya.

Però ara se li ha comunicat a Jordi Barbeta que el “xollo” de Washington se li acaba. I és que la seva plaça serà ocupada per Álex Rodríguez, director adjunt del diari. Álex Rodríguez estava casat amb Ana Godó, la filla del comte, però la relació ha acabat de mala manera i la família ha decidit “desterrar-lo” a l’altre cantó de l’Atlàntic, ben lluny de la redacció de la plaça Francesc Macià. Jordi Barbeta, després de cobrir l’espaterrant viatge del president Carles Puigdemont per terres nord-americanes, haurà de començar a fer les maletes per tornar a Barcelona.

(Visited 74 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari