Les connexions de Joan Laporta amb Pretòria

L'expresident del Barça, va defensar en públic la innocència de l'exconseller Macià Alavedra i de Lluís Prenafeta, amb els quals estava molt vinculat
Título de la imagen
Título de la imagen

La confessa intermediació de l’exconseller Macià Alavedra per obtenir comissions del 4% en operacions urbanístiques, incloent l’eficient col·laboració de Lluís Prenafeta, ratifica les sospites de corrupció del sector negocis pujolista i convergent al qual l’expresident del FC Barcelona Joan Laporta ha estat històricament vinculat.

No va ser casualitat que el president del FC Barcelona fos convidat per la Fundació Catalunya Oberta a fer una conferència poc després de les primeres detencions. “Sóc aquí perquè m’han convidat, però, a més, per donar suport a les famílies d’unes persones, uns catalans, uns barcelonistes, que estan patint com a conseqüència d’una decisió judicial que, com a mínim, trobo desproporcionada i humiliant, per a ells i per a Catalunya”, va afirmar en relació a Macià Alavedra i Lluís Prenafeta. “Com a català, penso que ha estat una humiliació també per al país aquesta decisió, i ho faria extensiu a l’alcalde de Santa Coloma, perquè sóc un ferm defensor de la presumpció d’innocència”, va afegir després de ser presentat i lloat en aquest acte per Marc Prenafeta, fill d’un dels encausats.

Aquella declaració va ser induïda i promoguda pels pretorians en defensa de la seva imatge, exactament pels pesos pesants de la Fundació Catalunya Oberta en aquell moment, com Vicent Sanchis, director de Barça TV; Joan Oliver, director general del FC Barcelona; Xavier Sala Martín, tresorer del Barça, i el mateix Joan Laporta. Hi havia alguna cosa més que una bona amistat amb els implicats Macià Alavedra o Lluís Prenafeta quan es va destapar el pastís.

Pel modus operandi revelat no va faltar qui relacionés la polèmica compra dels terrenys de Viladecans impulsada per Joan Laporta el 2008 amb el tipus de maquinació urbanística del cas. Va ser a proposta del president Laporta i del vicepresident de patrimoni Joan Franquesa, que la directiva blaugrana va aprovar en junta l’adquisició de 28 hectàrees de terreny a la societat Inversions Divabe SA, constituïda en el seu dia per a la construcció d’un camp de golf a Viladecans.

Divabe havia estat abans Golf de Viladecans SA, una promotora que en temps de Macià Alavedra com a conseller d’Economia va guanyar 1.000 milions de pessetes amb una expropiació de la Generalitat. Transformada en Divabe, el principal accionista és la farmacèutica Indukern (23%) que tenia com a administrador únic Raül Díaz Varela, fill de José Luis Díaz Varela, president del grup Indukern, i és la companyia on va reaparèixer Macià Alavedra després de ser conseller.

El Barça va perdre en l’operació de Viladecans 11 milions d’euros, mentre que Divabe guanyava per aquesta sola venda 12,8 milions nets després de pagar una comissió de 3 milions d’euros, que no se sap a qui va anar a parar. Tot legal, és clar, havent-hi un comprador, el Barça, o millor dit el president Joan Laporta, disposat a pagar pels terrenys tretze vegades més del que valien en realitat segons la taxació del Banc d’Espanya.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides