20.000 llars compraran la llum a Ada Colau

L'Ajuntament crea Barcelona Energia per prescindir de les elèctriques
Título de la imagen
Título de la imagen

El ple de l’Ajuntament de Barcelona aprovarà aquest divendres la creació de Barcelona Energia, una comercialitzadora pública que es dedicarà a comprar i vendre electricitat de fonts renovables. Es preveu que comenci a operar durant l’estiu del 2018 i que subministri llum a 20.000 llars de Barcelona. Amb aquesta iniciativa, Ada Colau també podrà autoproveir el consistori i prescindir de les elèctriques.

El regidor de Presidència i Energia, Eloi Badia, ha explicat que Barcelona Energia podrà proveir a l’ajuntament amb un consum anual de 179 gigawatts i un cost econòmic de 34 milions d’euros. Tanmateix, es preveu que a partir del 2019 es doni servei a 20.000 usuaris, amb unes tarifes inferiors a les del mercat, perquè la societat “no buscarà el benefici“, ha assegurat Badia. Aquest servei, però, haurà de mantenir el caràcter d’empresa pública i, per tant, no podrà tenir mai més d’un 20% de clients privats.

Barcelona Energia permetrà “reduir el cost en mig milió d’euros, la qual cosa pot tenir impacte en les tarifes“. Tanmateix, el consistori preveu comprar els excedents energètics dels veïns que tinguin plaques d’autoconsum. “Si comprem excedents i descomptem la compra del rebut, indirectament estarem promovent l’autoconsum, perquè garantirem la compra i donarem estabilitat a la inversió dels particulars”, ha afirmat Badia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides