Puigdemont supedita la independència a la “interdependència” amb Espanya

En una entrevista a la CNN, el president de la Generalitat diu que cal reconnectar millor amb l'Estat
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en una entrevista als platós de la cadena CNN a Washington ha afirmat que “al segle XXI proclamar independència és quasi, és obligat afegir proclamar interdependència”.

Puigdemont ha assegurat en l’entrevista, que s’ha fet en l’edició en espanyol de la CNN, que “estem en un món molt connectat” i que “volem reconnectar millor amb Espanya perquè la connexió actual no funciona, ha empitjorat”.

El president de la Generalitat ha assegurat que “les relacions no estan bé (amb l’Estat espanyol)”, i ha afirmat que “nostres tenim un instrument nou que es diu Estat, Estat independent”.

Una vegada més, el president Puigdemont ha fet servir l’argument que el procés independentista català “no és un plantejament en contra d’Espanya”, però que “és un plantejament que busca el reconeixement històric de Catalunya, que és una nació molt antiga d’Europa”, i “que necessita un estat que no li vagi en contra”.

Per a Carles Puigdemont la millor “manera d’abordar les divergències” a les que s’enfronten Catalunya i Espanya al segle XXI “és votar”, i per aquest motiu ha insistit que el Govern català està intentant que el referèndum sigui pactat amb l’Estat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides