Fachin es retira del nou partit de Colau

Es manté la candidatura de la diputada de Podem al Parlament, Jèssica Albiach
Albano Dante Fachin.
Albano Dante Fachin.

Podem Catalunya està dividit enfront de la nova formació de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, Un País en comú. El secretari general de Podem, Albano Dante Fachin, ha decidit no presentar-se als processos d’elecció dels òrgans de govern de la direcció del nou partit proposat pels comuns. La fundació del partit està prevista per aquest mes d’abril.

Segons Fachin, “no es compleixen les condicions” perquè es presenti als òrgans de direcció de la nova formació. La direcció de Podem assegura en un comunicat que “a dos dies de l’inici de les votacions, els compromisos acordats la setmana passada amb BComú, ICV i EUiA no s’han materialitzat”, afegint que “no es garanteix la participació de totes les persones inscrites en Podem Catalunya de la manera habitual i s’afegeixen condicions que fan el procés menys participatiu”.

Podem afirma que entre les condicions incomplides hi ha el fet que el registre d’Un País En Comú suposa la inscripció a un partit polític, En Comú, i la direcció de Podem assegura “l’acord no contemplava aquest fet”, i que per aquest motiu “la direcció de Podem ha rebut dels militants diverses queixes”.

Des de la direcció de Podem es lamenten que les altres formacions que volen participar d’aquest nou partit “actuen com a àrbitre i part, i marquen condicions unilateralment als inscrits i inscrites de Podem”, ja que només podran participar “persones registrades i verificades al registre”, cosa que veuen malament, ja que “les persones de Podem que vulguin participar per Internet disposaran de dos dies menys de votació a causa de aquests processos de verificació extra”. Des de Podem també es lamenta que no s’hagi “ratificat el codi ètic acordat” i que els “candidats no l’han signat”.

Tot i això, la diputada del sector crìtic de Podem al Parlament de Catalunya, Jèssica Albiach, ha decidit mantenir la seva candidatura, Juntes Podem, als òrgans de direcció del nou partit. I des de la candidatura d’Albiach es recorda que encara hi ha una altra candidatura de militants de base de Podem que també es presentarà per a dirigir Un País En Comú.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides