La justícia investiga el comissari Pino per partida doble

L'exnúmero dos de la Policia serà investigat per calúmnies i manipulació de proves
Eugenio Pino
Eugenio Pino

El jutjat d’instrucció número 25 de Madrid ha imputat al comissari Eugenio Pino per calúmnies i injuries contra l’exalcalde de Barcelona, Xavier Trias. La jutge ha acceptat a tràmit la querella que el president del Grup Municipal Demòcrata a l’Ajuntament de Barcelona va presentar contra Pino.

En la demanda, Xavier Trias va denunciar que les declaracions del policia en una entrevista a El Mundo del passat 8 de febrer, en què insistia a atribuir l’exalcalde de Barcelona un compte en un banc suís amb 13 milions d’euros, són falses i afecten greument el seu honor.

I això ha passat el mateix dia que el jutge del cas Pujol, José de la Mata, ha ordenat que s’obri una investigació contra el comissari Pino i l’inspector en cap Bonifacio Díez Sevillano, que està destinat a l’ambaixada d’Espanya a Mèxic, per manipular proves contra els Pujol.

Segons sembla, haurien estat els filtradors de la suposada informació de la UDEF sobre el frau de la família de l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, que va esclatar a partir de les investigacions obertes contra el fill gran, Jordi Pujol Ferrusola.

El jutge descarta que la informació que la UDEF va incorporar al cas sobre els Pujol es trobés en els registres policials o que vingués d’alguna cooperació policial a partir de les bases de dades, com va justificar la policia espanyola.

José de la Mata anul·la, per tant, aquests documents que contenen el famós pendrive que fins avui formava part del sumari i els aparta de la causa que investiga el presumpte frau a partir de la deixa de l’avi Florenci, perquè considera provat que els documents van ser lliurats a la UDEF per una persona vinculada a la Direcció Adjunta Operativa de la Policia Nacional, Bonifacio Díez Sevillano, “seguint instruccions del DAO Pino Sánchez” sense garanties. De la Mata conclou que no ha estat possible conèixer l’origen i ubicació dels documents inclosos en el pendrive, ni “els que els va obtenir i ni com, ni la cadena de custòdia dels mateixos”.

El jutge De la Mata ha decidit investigar a Pino i a Díez pel delicte de fals testimoni i pels possibles delictes de prevaricació i frau processal, i ha informat al Ministeri de l’Interior perquè prengui mesures “a efectes disciplinaris, honorífics o altres que corresponguin” per als dos policies.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides