La CUP exigeix a Mas que deixi la “representació internacional” del procés

Tots els partits de l'oposició al Parlament demanen a l'expresident responsabilitats polítiques pel 3%
salellas parlament cup reguant
salellas parlament cup reguant

Artur Mas ha rebut les crítiques de tots els partits de l’oposició al Parlament en la seva compareixença a la comissió d’Afers Institucionals arran del presumpte finançament il·legal de Convergència Democràtica que s’està jutjat dins del cas Palau.

La CUP ha arribat a demanar a Artur Mas que deixi la representació internacional que Mas està fent del procés independentista de Catalunya. Demanda a la qual Mas ha respost que va ser la mateixa CUP, i en concret el diputat Benet Salellas que és qui l’ha interpel·lat, qui li van demanar que s’encarregués d’aquesta representació, i que en tot cas és “una feina que li encarrega el Govern en el qual la CUP no hi són”.

Benet Salellas li ha dit també a Mas que deixi de dir que se l’està perseguint per ser independentista, ja que ni a la CUP ni a ERC se’ls està perseguint per aquest motiu.

La presidenta del grup parlamentari de Ciutadans, Inés Arrimadas, li ha recriminat a Mas que es va tornar independentista per amagar el finançament il·legal de Convergència. Arrimada li ha exigit reiteradament a Mas si pot afirmar que CDC no es fa finançar il·legalment, i ha conclòs que el partit de Mas, i que ara s’anomena PDECat, ha traït la confiança de molts catalans.

El socialista Miquel Iceta li ha retret a Artur Mas que les explicacions que ha donat al Parlament no són suficients. I el líder de Catalunya Sí que Es Pot, Lluís Ravell, ha assegurat que Mas té un problema de credibilitat, i que “la seva credibilitat està sota mínims”. Des del grup del Partit Popular, Alejandro Fernández ha dit a Mas que ha estat “el pitjor president de la història de la Generalitat”, i li ha recriminat que no ha volgut depurar la corrupció del seu partit “no per patriotisme, sinó per interessos personals”, afegint que “vostè no és un patriota, és un governant perniciós que ha destruït la convivència” perquè no ha depurat responsabilitats.

En defensa seva, l’expresident de la Generalitat ha dit que quan Pasqual Maragall va acusar en seu parlamentària a CiU de tenir un problema i que era el 3%, li va preguntar com podia fer aquesta afirmació sense tenir-ne proves, i que Maragall li va respondre que ho va dir “perquè ho he llegit en un diari”. Mas ha demanat que “no donem credibilitat, com si fos un text sagrat, a tot el que diuen Millet i Montull”.

L’expresident de la Generalitat ha assegurat que si no s’investiguen les adjudicacions de l’obra pública, no hi ha cas, i que no s’ha investigat perquè tot està ben adjudicat i no hi ha tracte de favor. I que en el judici del cas Palau, el fiscal està encaparrat “costi el que costi, i pesi el que pesi” en demostrar que hi va haver adjudicacions irregulars, però que no les investiga.

Artur Mas ha acabat la seva compareixença assegurant que “crec que esteu amb una persona que si alguna cosa ha sabut fer, és acceptar responsabilitats polítiques”, a la qual cosa l’oposició li ha recordat que no va acabar sent president de la Generalitat no pas per voluntat pròpia.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari