Oriol Pujol declara que va cedir la seva part de la ‘deixa’ al seu germà Jordi

L'exdirigent de CDC ha dit que els diners l'incomodaven
Oriol Pujol a la comissió sobre el frau i la corrupció
Oriol Pujol a la comissió sobre el frau i la corrupció

En la seva primera declaració com a imputat pel cas Pujol, l’exsecretari general de Convergència Oriol Pujol ha dit que va donar al seu germà gran, Jordi, la seva part del llegat del seu avi Florenci. L’existència d’aquesta deixa ha fonamentat l’explicació de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol sobre l’origen de la fortuna familiar amagada a l’estranger.

Oriol Pujol, així mateix, ha explicat que va posar Jordi Pujol júnior com a titular del compte a Andorra que contenia la seva part de la famosa deixa perquè aquells diners, immers en la seva carrera com a polític, l’incomodaven, han revelat fonts jurídiques. En concret, li han preguntat per 500.000 euros que va passar a controlar el seu germà Jordi a les acaballes del 2009 o a principis del 2010.

Com la seva germana Marta, que també ha comparegut aquest dilluns a l’Audiència Nacional, l’exdirigent convergent no ha aportat documentació acreditativa del llegat o de la procedència dels fons moguts. De fet, fonts presents a la sala expliquen que Oriol Pujol ha respost amb una remissió al seu germà Jordi. Un altre dubte que no ha ajudat a esvair és la transferència de 20 milions de pessetes al seu germà Josep.

Segons la instrucció del cas,  Oriol Pujol va treure el 2010 en efectiu els fons que tenia a Andorra, dels quals es desconeix on van anar a parar. Marta Pujol, per la seva part, va regularitzar més de mig milió d’euros que tenia al país dels Pirineus el 2014, el mateix any de la confessió del seu pare sobre els diners ocults a l’estranger.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides