Un testimoni del cas Palau vincula Fèlix Millet amb la FAES

Un conserge admet que va comprar lingots d'or amb 24.000 euros que li va donar la secretària de Millet
Título de la imagen
Título de la imagen

Un testimoni en el judici del cas Palau ha vinculat Fèlix Millet amb la FAES de José María Aznar. Durant la declaració de Pau Duran, que va ser tresorer de l’Orfeó Català durant l’etapa Millet, aquest ha negat haver tingut coneixement del conveni entre el Palau de la Música i la Fundació Trias Fargas de CDC, però tot seguit ha comentat que Millet va explicar en una reunió interna la seva intenció de vincular-se a la FAES de José María Aznar a través de la filial catalana Catalunya Futur com a agraïment per les inversions del Ministeri de Cultura de l’època del PP al Palau de la Música. Millet es va donar de baixa anys després.

El temps que Millet va ser patró de la FAES catalana coincideix amb les inversions del Ministeri de Cultura per a la reforma del Palau de la Música, quan la ministra era Pilar del Castillo. D’un pressupost de poc més de 26 milions d’euros, Cultura va aportar més de 12 milions. Era l’època del “gir catalanista” del PP, que tenia Josep Piqué com a figura més visible. Va ser llavors que, després d’una visita d’Aznar i Piqué al Palau de la Música, Millet va informar els òrgans interns del Palau que seria bo que ell fos patró de la sucursal de la FAES a Catalunya. De la mateixa manera, quan es va acabar la subvenció, Millet es va donar de baixa.

El presumpte desviament de fons del Palau al PP va ser investigat per la Fiscalia i per una de les acusacions particulars, però no van trobar cap evidència de pagaments ni de desviació de fons.

Per altra part, en la sessió del judici diversos conserges han declarat que ells eren els encarregats de cobrar o ingressar diners en efectiu. Fins i tot un d’ells ha explicat que una vegada va comprar lingots d’or per valor de 24.000 euros, que va lliurar a la secretària personal de Millet. Altres conserges han dit que havien d’anar amb motxilles o carteres quan anaven a retirar diners en efectiu, ja que es tractava o bé de milions de pessetes o de milers d’euros.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides