Salguero també assenyala Felip Puig en el cas Adigsa

Diu que l'exconseller sabia que patia un xantatge però només va voler saber com pagaria
Felip Puig al Parlament
Felip Puig al Parlament

Artur Mas no és l’única figura del més alt nivell del Govern de la Generalitat assenyalat per l’empresari José Antonio Salguero, un dels testimonis del cas Adigsa. Salguero, que ha reconegut que va pagar diners a Convergència a canvi de concessions d’obra pública, va declarar que Mas estava al cas del xantatge que diu haver patit. Assegura que, quan va voler cobrar per uns treballs de remodelació, representants del Govern català li van dir que havia d’inflar un 20% les seves factures, i que Mas, aleshores conseller en cap (2003), li va respondre a l’email amb què va ser informat de la situació que es dirigís a la seva cap de premsa i a Ferran Falcó, president d’Adigsa.

Segons publica El Confidencial, l’empresari també va contactar amb Felip Puig, llavors conseller de Política Territorial i Obres Públiques, així com familiar de José María Penín, empleat d’Adigsa que va oferir a Salguero les obres de rehabilitació i li va traslladar les condicions de facturació. Aquest testimoni assegura que no volia facturar de la manera indicada per Penín qui li va dir, segons la versió de l’empresari, que aquesta era la manera de fer i que no hi havia alternativa, a banda de recordar-li que el conseller Puig era familiar seu.

La mateixa informació, que inclou els documents de la declaració de Salguero, revela que l’empresari explica que va poder contactar amb Felip Puig per explicar-li que estava patint un xantatge i que el conseller només es va interessar per com pensava efectuar el pagament indicat per Penín.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides