La Generalitat té vint ens amb càrrecs caducats

Hi ha casos en què fa més de dos anys que s'arrosseguen les vacants
Núria Llorach
Núria Llorach

Fins a vint organismes que depenen de la Generalitat de Catalunya tenen diversos integrants que ja els ha caducat el seu mandat. Segons El Pais, en alguns casos hi ha vacants que fa més de dos anys que s’arrosseguen. Entre els organismes més destacats on fa temps que s’han de fer relleus hi ha el Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), ens que dirigeix la televisió i la ràdio públiques que depenent de la Generalitat, és a dir TV3, Catalunya Ràdio i totes les emissores de TV i ràdio que en depenen.

Tres membres, dels sis que formen aquest consell, tenen el mandat caducat des del 30 de març de 2015. Es dóna la circumstància que el president de l’ens, Brauli Duart, que havia estat designat per Convergència i Unió, va renunciar al càrrec l’11 d’abril del 2016 i encara està la seva plaça vacant. I la CCMA té un consell assessor de continguts i programació en el que tots els seus setze membres van acabar el seu mandat el 18 de juliol del 2016 i encara no han estat renovats.  També el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) té membres als quals se’ls ha acabat el mandat, cas de la consellera Carme Figueres, designada pel PSC i que va acabar el seu mandat el passat 30 de juliol.

Altres exemples, el són el Consell de Garanties Estatutàries que s’encarrega de dictaminar sobre la constitucionalitat i l’encaix estatutari dels projectes de llei i iniciatives parlamentàries, també està pendent de cobrir tres dels deu integrants que té, i entre els quals destaca el president de l’organisme, Joan Egea, que va ser nomenant a proposta de CiU i que va acabar el seu mandat el 23 de novembre del 2015.

I també la Sindicatura de Comptes té membres amb el mandat caducat, és el cas de quatre dels seus dels seus set integrants que van acabar el seu mandat el passat 4 de març. Es tracta d’Emma Balseiro, Andreu Morillas, Joan Puigdollers i Maria Àngels Servat. La primera i el segon van ser proposats pel PP i el PSC, respectivament i els altres dos, per CiU.

Aquest són només alguns exemples, però n’hi ha altres, i tot apunta que es podria estar esperant veure cap a on va el nou escenari polític català abans de renovar aquests consells assessors, tret del de la CCMA, en què els partits s’han donat fins a fi de juny per arribar a un acord.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides