Quines activitats manté Narcís Serra?

narcis serra
narcis serra

Malgrat que ja té l’edat, a Narcís Serra, com al seu exsoci Miquel Roca, no li ha arribat l’hora de la jubilació. Als seus 73 anys, l’exalcalde de Barcelona i exministre de Defensa encara ocupa diversos càrrecs. És president i professor de l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals (IBEI), un centre especialitzat en cursos de postgrau sobre relacions exteriors, seguretat i desenvolupament internacional que va fundar l’any 2004 i que té la seva seu a la Universitat Pompeu Fabra.

L’IBEI compta amb el suport de les quatre universitats públiques de Barcelona i té nombrosos espònsors, tant públics com privats (l’Ajuntament, la Diputació, la Generalitat, l’Àrea Metropolitana, La Caixa, Telefónica, Banco Santander, Indra, Enagas, Agbar…) que financen les seves activitats. Tot i això, els seus cursos no són barats: la matrícula per un any costa als alumnes 11.000 euros.

A més, Narcís Serra continua exercint els càrrecs de vicepresident de la filial de Telefónica a Xile i de conseller de la filial brasilera d’aquesta multinacional espanyola, que li garanteixen uns sanejats ingressos anuals. En els seus bons temps –quan simultaniejava la presidència de Caixa Catalunya amb els càrrecs de conseller a Gas Natural, Applus, Telefónica…- es calcula que l’exprimer secretari del PSC arribava a ingressar més d’un milió d’euros a l’any.

Però tot el fabulós “tresor” que Narcís Serra ha acumulat en els últims anys se’n pot anar en orris. Les dues querelles que afronta de la Fiscalia Anticorrupció per la seva gestió com a president de la despareguda Caixa Catalunya li poden acabar costant un ull de la cara. Està acusat d'”administració deslleial” pels sobresous aprovats a l’exdirector general de l’entitat financera, Adolf Todó, i pel forat de 721,4 milions d’euros provocat per les ruïnoses operacions immobiliàries aprovades quan ell era el president de Caixa Catalunya.

En els pròxims dies ha de comparèixer davant el titular del jutjat n. 2 de l’Audiència Nacional, Ismael Moreno, que ha admès a tràmit la querella criminal presentada per la Fiscalia Anticorrupció pel forat immobiliari produït a la caixa i que haurà de decidir les mesures cautelars que imposa als 14 investigats, entre els quals hi ha Narcís Serra. Dimitirà per motius ètics l’exministre socialista de Defensa dels càrrecs empresarials i acadèmics que ocupa o seguirà fent bossa per pagar els advocats i fer front a les previsibles multes que –penes de presó a banda- li poden caure?

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari