Ofensiva de l’Estat contra el referèndum independentista

El ministeri fiscal ha obert diligències per saber si l'executiu prepara la consulta independentista
Título de la imagen
Título de la imagen

La Fiscalia Superior de Catalunya ha obert diligències per saber si el Govern català ha començat el “preparatius per a l’organització d’un referèndum d’independència”. En un comunicat, el ministeri públic considera que aquests preparatius incorrerien “en frontal infracció de les decisions adoptades pel Tribunal Constitucional“.

Per aquest motiu, la fiscalia ha decidit investigar el cas perquè l’executiu català podria estar incorrent en els delictes de desobediència, prevaricació i malversació de fons públics.

Segons l’escrit del fiscal, la investigació s’ha obert per “diverses informacions aparegudes a diferents mitjans de comunicació“, com és el cas de la campanya de publicitat institucional de la Generalitat en la que crida als catalans que són fora de Catalunya a inscriure’s en un registre.

Ens els anuncis d’aquesta campanya és veu un mapa de Catalunya amb una la pregunta “Si o no?“, i també es pot llegir “Tens familiars o amics que viuen fora de Catalunya? Ja s’han inscrit en el registre de catalans a l’exterior? Sumant-s’hi, podran tenir molts avantatges i fer sentir la seva veu”.

El govern espanyol recorrerà els pressupostos

El portaveu de l’executiu central, Íñigo Méndez de Vigo, ha anunciat que el govern espanyol recorrerà els pressupostos de la Generalitat, que inclouen una partida per a la celebració d’un referèndum, al Tribunal Constitucional (TC). En el cas que el TC admeti a tràmit el recurs de l’executiu, que es farà al marge del que ja han anunciat el PP, PSOE i C’s, els comptes catalans quedaran suspesos.

El ministre ha advertit que els comptes s’han d’ajustar a la legalitat i que “ningú està per damunt de la llei“. “Quan s’incompleix la llei, al final es pot arribar a qualsevol lloc, i això és una cosa que als responsables polítics no se’ns pot oblidar”, ha afegit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides