Puigdemont es prepara per a unes eleccions al Parlament

El govern nega que el concurs per homologar empreses proveïdores sigui pel referèndum independentista
puigdemont pdecat jnc_
puigdemont pdecat jnc_

Aquest dimecres el Govern català ha obert un concurs públic per homologar les empreses proveïdores de sobres i paperets per a celebrar eleccions al Parlament de Catalunya. Si es fa cas de les explicacions que han donat des de l’executiu, aquest concurs no té relació amb el possible referèndum independentista que el president Carles Puigdemont ha anunciat pel mes de setembre. Però fons del Govern diuen, això sí, que els sobres i les paperetes podrien servir per a les eleccions constituents posteriors al referèndum, en cas de guanyar el sí en la consulta.

L’executiu català insisteix en el fet que, malgrat aquesta licitació, tots els seus esforços estan centrats en la celebració del referèndum i que no hi ha la voluntat d’avançar les eleccions al Parlament. De moment, però, el concurs que ha sortit publicat està vinculat a un procés d’eleccions parlamentàries.

Segons El Pais, algunes fonts diuen que hi hauria la possibilitat de forçar el text de la licitació i fer que les empreses acabessin fent els sobres i les paperetes per a consulta independentista, tot i que d’altres fonts asseguren que això no es faria, perquè una empresa amb un concurs adjudicat no voldria assumir la responsabilitat de fer material per a un altre objectiu que no fos pel que va ser contractada, i més si es té en compte que aquest objectiu estaria vetat pel Tribunal Constitucional.

El concurs no implica la compra de sobres, paperetes i manuals per a les meses electoral, ni cartells propis per a les eleccions, però haurà de permetre que en cas necessari el procés estigués ja molt avançat. Les empreses que es vulguin presentar al concurs tenen fins al dia 3 de maig per a fer-ho, per una feina que els hi pot reportar 775.714 euros amb l’IVA inclòs. Les empreses seleccionades podran optar al concurs i als altres que es puguin obrir en els pròxims quatre anys.

Ningú vol comptar els vots del referèndum
En el sector informàtic de Catalunya no hi ha cap proveïdor que vulgui fer el recompte de vots de celebrar-se un referèndum independentista, segons El Confidencial. Les empreses que podrien encarregar-se d’aquesta feina no volen haver-se d’enfrontar al Tribunal Constitucional (TC) després que aquest hagi insistit en la il·legalitat de la convocatòria. I més si es té en compte que la multinacional alemanya T-Systems va acabar havent d’anar a declarar al judici contra Artur Mas per la seva participació en la consulta del 9N. 

També ha transcendit que des del Govern central s’està alertant de les conseqüències de participar en el referèndum independentista a empreses que poguessin prestar els serveis per a fer possible la consulta. De tota manera, quan queden sis mesos per a la data fixada pel president Puigdemont per celebrar la consulta, encara no s’ha convocat concurs públic per a la gestió informàtica del recompte de vots, ni hi ha data per convocar-lo.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides