Susana Díaz no troba militants del PSC que li facin costat

La direcció dels socialistes catalans reparteix dirigents per donar suport a les tres candidatures
Susana Díaz
Susana Díaz

Encara no ha presentat la seva candidatura de manera oficial, però si no hi ha un daltabaix d’última hora, Susana Díaz competirà amb Pedro Sánchez i Patxi López per a la primera secretaria del Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE).

Serà diumenge vinent, 26 de març, quan la presidenta andalusa proclamarà la seva candidatura per participar en les eleccions primàries del PSOE que s’han de celebrar el pròxim mes de maig, per després celebrar el congrés del partit els dies 17 i 18 de juny. El lloc triat per presentar la candidatura és el recinte firal Ifema de Madrid, on els seus correligionaris pretenen fer un acte multitudinari de suport a la candidatura de Díaz.

Encara no està tancat del tot qui estarà fent costat a l’andalusa, però s’apunta que dos exsecretaris generals del partit socialista hi seran presents: José Luis Rodríguez Zapatero i Alfredo Pérez Rubalcaba. De fet, el qui també va ser president socialista del govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, va afirmar que Susana Díaz és “una excellent candidata” i que té unes “grans condicions” per liderar el partit. No l’esperen a l’acte de presentació de la candidatura de Díaz, però l’exsecretari general del PSOE i expresident socialista per antonomàsia en democràcia, Felipe González, també ha mostrat en públic l’afinitat per la seva conciutadana sevillana.

DÍAZ FRACASSA A CATALUNYA

Però la presidenta de la Junta d’Andalusia “ho té molt pelut a Catalunya i amb els militants del PSC“. Fonts del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) expliquen a EL TRIANGLE que Díaz “no troba militants catalans” que vulguin participar i engrossir les plataformes de suport a la seva candidatura. “No hi ha ningú que vulgui estar amb Díaz”, afirma rotundament un dirigent socialista català. Ben al contrari, se sap que hi ha una forta mobilització d’una part important de militància de base per buscar suports per a la candidatura de Pedro Sánchez.

Hi ha tot un ball de noms de dirigents del PSC que els situa al costat d’un candidat o l’altre a les primàries del PSOE. S’especula que fan costat a Sánchez, tot i que no de manera pública, el mateix primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta; alcaldes com Núria Parlon (Santa Coloma de Gramenet) o Carles Ruiz (Viladecans), i excàrrecs electes com Carles Martí (exsenador) o Joan Ferran (exdiputat al Parlament).

Per a la candidatura de Patxi López s’apunta que hi podria haver cert suport per part de diputats a Madrid, capitanejats per Meritxell Batet. També s’especula que fent costat a López hi pot haver els alcaldes Antoni Balmón (Cornellà de Llobregat) o Núria Marín (l’Hospitalet de Llobregat), a banda d’altres vells popes del PSC. De Susana Díaz s’afirma que té el suport d’una destacada exdirigent del partit, l’exministra Carme Chacón.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari