Alavedra confessa que va sucar comissions del 4%

L'exconseller ha negat que Artur Mas, de qui parla amb Prenafeta en una conversa reproduïda en el judici, tingui res a veure amb el cas Pretòria
Macià Alavedra a la comissió Pujol
Macià Alavedra a la comissió Pujol

L’exconseller Macià Alavedra ha admès aquest dijous en el judici del cas Pretòria que ell i Lluís Prenafeta, secretari de la Presidència de Jordi Pujol, van cobrar comissions del 4% per fer d’intermediaris, gràcies als seus contactes polítics, en dues operacions urbanístiques a Sant Andreu de Llavaneres i Badalona. Es tracta de la confessió esperada que és resultat d’un acord amb la fiscal Ana Cuenca.

Alavedra ha reconegut que va presentar un empresari a Luis García, l’exdiputat del PSC conegut amb el sobrenom Luigi, considerat el cervell de la trama, i que a canvi va rebre un 4%, percentatge que l’exconseller ha descrit com una comissió “habitual“.

Converses amb Pujol i Mas

Així mateix, l’home que va precedir Artur Mas com a conseller d’Economia també ha dit que manté una relació d’amistat amb el mateix Mas i amb el també expresident Jordi Pujol. Tots dos expresidents han aparegut citats en converses mantingudes per Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, enregistrades quan se’ls estava investigant i reproduïdes en la darrera sessió del judici.

En elles, els dos històrics del pujolisme es pregunten, amb relació a Mas, “si el futur president acceptarà aquesta opció“. Alavedra, això sí, ha negat cap intervenció per part de Mas, però la Fiscalia, si més no, ha apuntat que va utilitzar la seva proximitat amb Jordi Pujol per fer negocis. En canvi, pel que fa als contactes polítics que va utilitzar, Alavedra ha citat el nom de l’exconseller socialista Antoni Castells.

La fiscal Cuenca té previst rebaixar la petició de presó per Alavedra, per evitar-li l’ingrés, si l’exconseller convergent paga una multa superior a 10 milions d’euros.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari