Esmenes contradictòries als pressupostos del referèndum

Una esmena de la CUP i una de CSQP tenen textos enfrontats
forcadell parlament
forcadell parlament

Quan es voten uns pressupostos al Parlament, sempre s’intenta harmonitzar els textos de les esmenes aprovades, que les ordenen i, fins i tot, s’agrupen en un redactat conjunt les que més s’assemblen. En la votació d’aquest dimecres de les esmenes dels pressupostos de la Generalitat del 2017, dues presentades per la CUP i per Catalunya Sí que Es pot (CSQP), respectivament, i aprovades per Junts pel Sí, i que fan referència a la partida dedicada al referèndum independentista, són clarament contradictòries, segons publica La Vanguardia.

Els serveis tècnics de la cambra catalana i alguns diputats veterans asseguren que tornarà a haver embolic, com el que ja hi va haver aquest dimecres al Parlament, i aquesta vegada per les dues esmenes aprovades. En aquestes circumstàncies haurà de ser la Mesa l’òrgan que decideixi com resoldre aquest nou problema.

Un cas similar va passar fa 12 anys en una negociació parlamentària de centenars d’esmenes que va portar a confusió en algunes d’elles i que es va solucionar en la comissió d’Economia, a partir de la decisió de la Mesa. “El més probable és que el procés d’harmonització acabi per posar una esmena darrera l’altra, i s’ha acabat”, apunten fonts parlamentàries. Una possibilitat és que se sol·liciti un informe de congruència als lletrats de la cambra que informaran sobre la normalitat jurídica de la mesura.

Sembla que si la Mesa decideix mantenir les dues esmenes, els grups podrien realitzar una petició de reconsideració i demorar la publicació de la llei de pressupostos al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides