Militants cupaires rebutgen el suport als Pressupostos amb un manifest

Temen que la lluita social i feminista se subordini a l'alliberament nacional
salellas cup parlament
salellas cup parlament

La discrepància en el si de la CUP sobre el suport dels seus diputats als pressupostos presentats pel Govern de Junts pel Sí ha adquirit forma de manifest. Aquest dijous al migdia, gairebé 140 militants cupaires consten adherits al web que el difon sota el títol: “Davant l’aprovació d’uns pressupostos autonòmics antisocials per part de la CUP-CC: Crit d’alerta a l’Esquerra Independentista”.

Un aspecte central del rebuig als comptes és el “canvi de rumb” que els signants s’ensumen que suposarà, preveient que pot donar lloc a “la subordinació de la lluita per la transformació social en clau socialista i feminista a la lluita per l’alliberament nacional”.

Qüestionen, de fet, la línia adoptada pel Consell Polític-Grup d’Acció Parlamentària: “aquest canvi d’estratègia no ha estat fruit d’un debat profund, sinó el resultat de decisions tàctiques esperonades per la voràgine de la lluita institucional i pels focus i la pressió mediàtica partidista”.

En aquest sentit, expressen que “algunes temem que aprovar aquests pressupostos neoliberals pugui ser un punt de no retorn per al nostre projecte polític”, que veuen ara supeditada “la de l’independentisme transversal”. Sostenen que aquesta serà “una aposta perdedora perquè impedeix ampliar la base social independentista entre les classes populars”.

Entre els signants del manifest d’arreu de Catalunya hi ha el regidor de la CUP a Barcelona Josep Garganté i l’excap de llista cupaire a la capital catalana Xavi Monge.

Tot i reconèixer que la voluntat majoritària a la CUP és aprovar els pressupostos, els signants es comprometen a treballar perquè prevalguin els plantejaments de l’assemblea cupaire d’Esparreguera (que xoquen amb els pressupostos actuals), a impulsar el municipalisme combatiu i a ajudar activament a la votació d’un referèndum unilateral d’independència i a desobeir l’Estat, si calgués per votar-lo.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari