Pellicer nega que Traiber financés la seva campanya

ERC, soci de CiU a l'Ajuntament de Reus, li retreu manca d'explicacions
Pellicer 2011
Pellicer 2011

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha negat categòricament que la campanya electoral que el va dur a l’alcaldia el 2011 fos finançada per l’empresa Traiber, assenyalada com una proveïdora de pròtesis defectuoses en la investigació del cas Innova. Com ha revelat l’aixecament del secret sobre la peça quarta d’aquesta macrocausa, el cas de corrupció més escandalós conegut sobre la sanitat catalana, el president del conglomerat d’empreses municipals reusenques Innova, Josep Prat, va declarar als jutjats que l’alcalde Pellicer i la regidora Teresa Gomis li van dir que l’empresari Luís Márquez, amo de Traiber, havia fet una aportació important en aquella campanya de CiU i que havien de tornar-li el favor.

Però la versió exposada per Pellicer aquest dimecres rebutja que res d’això sigui veritat. L’alcalde de Reus ha negat cap tracte de favor a Traiber i ha dit que Prat no té credibilitat. Pel que a la reunió amb Luís Marquez, ha explicat que va tenir una trobada rutinària com les té amb altres empresaris, emmarcant-la en la tasca quotidiana com a batlle. Així mateix, ha assegurat que quan el govern municipal que encapçala mira d’ajudar empreses locals amb problemes ho fa respectant la llei, de manera transparent i mitjançant concursos públics. Segons les declaracions de Prat, però, l’alcalde Pellicer li havia preguntat com ajudar Traiber a incrementar les seves vendes no només a Reus, sinó a tot Catalunya, i que li va respondre que contactés amb els consellers de Salut i d’Empresa.

Reacció d’ERC
L’actuació de Pellicer amb relació al suposat intercanvi de favors amb Traiber, en qualsevol cas, no ha agradat gens ERC. Ester Alberich, líder local del partit, ha expressat malestar perquè l’alcalde convergent no els ha dit res fins que, un cop s’han revelat les declaracions de Josep Prat, li han demanat específicament explicacions. CiU governa Reus juntament amb ERC i Ara Reus.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides