Esbroncada al Parlament pels pressupostos del referèndum

La presidenta Forcadell no fa cas del secretari general de la cambra i el lletrat major
forcadell parlament
forcadell parlament

El debat previ a la votació dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya pel 2017 al Parlament ha acabat amb esbroncada entre la bancada de Junts pel Sí i la CUP enfront de la dels grups de la resta de l’oposició. La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, no ha fet cas de la nota emesa aquest dimecres pel secretari general i pel lletrat major de la cambra catalana en la qual s’adverteix que és il·legal aprovar el projecte de pressupostos presentant.

Els lletrats adverteixen que la disposició addicional 31 dels comptes del Govern que fan referencia al referèndum independentista es contraria a la interlocutòria dictada pel Tribunal Constitucional. L’oposició, tret de la CUP, han demanat insistentment a la presidenta Forcadell que suspengués la sessió i reunís a la Junta de Portaveus, però Forcadell ha decidit tirar pel dret i ordenar la votació dels pressupostos del Govern català.

La votació s’ha fet després d’un debat molt dur entre Junts pel Sí i la CUP, juntament amb la Mesa del Parlament per un costat, i la resta de l’oposició per l’altra, debat en el qual l’oposició ha demanat primer una reunió de la Mesa i després una de la Junta de Portaveus. La presidenta, finalment, ha aturat el debat durant cinc minuts perquè els grups decidissin quina posició tenien avant l’escrit dels lletrats, i per veure si Junts pel Si i la CUP decidien mantenir o retirar l’esmena de la discòrdia. Un cop reprès el debat, la diputada de la CUP, Anna Gabriel, ha assegurat que “no calen més informes jurídics. No ignorem la nota (dels lletrats), l’assumim”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides