Podem entra al nou partit de Colau

Els podemites catalans han pogut incloure les seves demandes al pacte
Albano Dante Fachin.
Albano Dante Fachin.

Ada Colau podrà comptar amb els vots de Podem per a la seva nova formació política amb la qual es vol presentar a les eleccions al Parlament de Catalunya, després que els podemites hagin decidit formar part del nou partit que compartiran amb Barcelona en Comú, Iniciativa per Catalunya i Esquerra Unida.

Les negociacions entre el líder de Podem, Albano Dante Fachin, i el dirigent de Barcelona en Comú, Xavier Domènech, han permès un acord in extremis, ja que el pròxim 8 d’abril es votaran les candidatures per a dirigir la nova formació en la seva assemblea fundacional.

Per formar part del nou partit de Colau, Podem exigia un codi ètic, un sistema proporcional de llistes obertes i que els associats de Podem votessin directament des de la seva WEB sense haver d’inscriure’s en la de la promotora de la nova formació, Un País en Comú.

Totes aquestes demandes han estat acceptades pels comuns. Podem presentarà una llista encapçalada pel seu líder Albano Dante Fachin per a dirigir la nova formació, una candidatura que haurà de competir amb la de Xavier Domènech.

De tota manera, la norma de la nova formació que qualsevol candidatura no pot tenir més de 25 membres, mentre que la direcció de la formació la constitueixen 32 persones més el coordinador, garanteix que guanyi qui guanyi a la cúpula hi haurà representació de més d’una candidatura.

Un cop tancat l’acord entre els comuns i Podem, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau va enviar un missatge per twitter en el que es podia llegir que: “avui som més i tenim més força per construir junts i juntes”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides