La Guàrdia Urbana de Tarragona multa una virtuosa del violí

A la ciutat que pateix els efectes tòxics del complex petroquímic resulta que tocar Vivaldi "contamina"
Título de la imagen
Título de la imagen

La Luba va arribar des de Bulgària a Tarragona amb el seu violí, després de 12 llargs anys d’estudi en un dels millors conservatoris de Varna, el prestigiós Dobri Hristov. Es va enamorar de la ciutat catalana i va decidir establir-s’hi. Coordina una associació cultural al port esportiu de Tarragona a la qual va posar el nom de Ponts, amb l’objectiu de donar vida a un espai intercultural. Aquí s’organitzen concerts, jam sessions i esdeveniments culturals de tot tipus.

Però, tot i així, com a complement, la Luba ha de tocar el violí al carrer per poder viure. Sempre se situa al concorregut carrer del Comte de Rius, entre la Rambla Vella i la Nova, on la gent sol parar a escoltar-la. Fa uns dies, cap a la una del migdia, quan un grup de nens d’uns 12 i 13 anys, que anaven amb la seva monitora, estaven escoltant com la Luba tocava el concert en sol major d’Antonio Vivaldi, a un volum normal i sense amplificador, uns agents de la Guàrdia Urbana la van multar i la van amenaçar, a més, de prendre-li l’instrument la propera vegada. De manera insòlita, en la multa es feia referència a un “acordió”, en comptes del violí!

El motiu d’aquesta sanció: que els músics i els artistes com la Luba contaminen els carrers i la ciutat. La cosa té conya. Tarragona representa el 25% de la indústria química de l’Estat espanyol i en els seus polígons gairebé s’hi produeixen el 50% de tots els plàstics. Però el sector petroquímic només representa l’11% dels treballadors assalariats de la ciutat, i el major percentatge d’empleats es concentra en el sector serveis (83%).

Des de fa anys, la indústria química, ubicada molt a prop dels nuclis urbans del Camp de Tarragona, emet tota mena de substàncies contaminants altament perjudicials per a la salut i el medi ambient. Com han denunciat reiteradament els veïns i els grups ecologistes, aquesta emissió constant provoca nombroses malalties degudes a l’exposició continuada a aquestes substàncies, abocades i inhalades sense control.

En canvi, la música, com la que interpreta la Luba, és fonamental per al desenvolupament humà i està comprovat que posseeix qualitats creatives i emocionals que promouen el contacte, l’empatia, l’aprenentatge i l’expressió en una comunicació terapèutica que fa emocionar i reflexionar. Però la Guàrdia Urbana de Tarragona considera que la música clàssica és contaminant!

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides