Com expia els seus “pecats” Josep Maria Loza?

Josep Maria Loza
Josep Maria Loza

L’exdirector general de Caixa Catalunya, Josep Maria Loza, figura en la llista de 15 querellats per la Fiscalia Anticorrupció pel forat de 721,4 milions provocat amb les esbojarrades aventures immobiliàries que va finançar aquesta entitat d’estalvis, actualment absorbida pel BBVA. Josep Maria Loza, que va ser cessat del càrrec l’any 2008, era el màxim executiu de Caixa Catalunya quan es van signar la majoria de les 32 operacions que estan sota sospita i que van ser denunciades pel FROB a la Fiscalia Anticorrupció.

A instàncies de l’expresident de la Caixa, Narcís Serra, que també ha estat querellat per “administració deslleial”, Josep Maria Loza va ser prejubilat i, en el seu lloc, va ser designat Adolf Todó, afectat per dues querelles de la Fiscalia Anticorrupció: la del forat de 721,4 milions i la dels sobresous que li va aprovar el consell d’administració. Adolf Todó ha afirmat que Josep Maria Loza va ser en “un 95%”, el responsable de l’enfonsament de Caixa Catalunya.

Però Josep Maria Loza va marxar de l’entitat amb el ronyó ben cobert: la seva indemnització, pactada amb Narcís Serra, va pujar a 11 milions d’euros! Per això, el FROB també ha instat la Fiscalia Anticorrupció que li presenti una querella criminal.

Per rentar la seva “mala consciència“, Josep Maria Loza s’ha vinculat a l’ONG Joan Salvador Gaviota, on actualment exerceix el càrrec de tresorer (!). Aquesta ONG, fundada per Concepció Mata i amb seu al Raval de Barcelona, s’ocupa d’atendre famílies i, en especial, infants i joves en risc d’exclusió social. Té un pressupost anual de 800.000 euros i les principals aportacions vénen de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i la Fundació La Caixa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides