Embolic màxim al Port de Tossa

CiU destapa que el projecte, la consulta del qual va paralitzar el jutge, té terrenys embargats per Hisenda
port tossa
port tossa

Tres embargaments administratius a favor d’Hisenda per un valor de poc més de 200.000 euros pesen sobre els terrenys on s’ha projectat la construcció d’un port esportiu a Tossa de Mar, ha explicat la regidora de CiU a la localitat Maria Àngela Cuatrecasas. El projecte es troba paralitzat d’ençà que un jutjat de Girona va suspendre la controvertida consulta amb què es pretenia donar veu als veïns majors de 16 anys, argumentant que es basava en un punt de la llei catalana de consultes no referendàries tombat pel Tribunal Constitucional.

Segons explica el Diari de Girona, els embargaments revelats en el darrer ple municipal es van produir el 2012, abans que l’actual equip de Govern signés el conveni urbanístic amb els promotors del projecte. Un d’aquests, Isidre Ventura, ha confirmat al mateix diari l’existència d’aquests embargaments, que assegura que són “preventius”, alhora que nega problemes de liquiditat i assegura que estan gairebé liquidats.

Ventura, per cert, va crear en les dates prèvies a la consulta dues societats mercantils per executar i explotar el projecte, convençut que se celebraria i que el resultat s’alinearia amb els seus interessos. En aquest sentit, un aspecte molt controvertit del disseny de la votació era, com es va fer constar al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), que s’hauria donat per bo el resultat amb una participació de només el 15% i s’hauria votat la modificació del pla general d’ordenació urbana per plantar un pack indivisible que incloïa xalets i un hotel, a més del port.

Pel que fa a la suspensió de la consulta, la Justícia va indicar que per preguntar els ciutadans calia primer demanar permís al Govern espanyol. En canvi, un informe elaborat per l’assessoria jurídica del Departament de Governació sosté que no calia aquesta autorització prèvia i que la consulta s’havia convocat correctament. L’Ajuntament de Tossa està esperant que el Consell de Ministres hi digui la seva.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides