Arriba el debat dels pressupostos de la Generalitat

Podria ser la primera vegada en democràcia que s'impugnessin uns comptes del Govern català
Título de la imagen
Parlament de Catalunya

Aquest dimarts, 21 de març, comença el debat dels comptes del Govern català al Parlament de Catalunya. La cambra catalana celebra el ple de debat i votació del projecte de pressupostos d’enguany, en el qual es debatran els comptes i les esmenes dels grups parlamentaris. El ple comença aquesta la tarda, amb el debat pressupostari i es reprendrà dimecres, després de la sessió de control al govern.

Tot està a punt perquè els comptes de la Generalitat puguin ser aprovats després de l’acord al que han arribat Junts pel Sí i la CUP. Tot i això, l’oposició pretén que desaparegui la partida específica per a la celebració del referèndum independentista que l’executiu de Puigdemont té previst fer al mes de setembre.

Si no desapareix aquesta partida, els socialistes catalans demanaran al PSOE que porti el pressupost al Tribunal Constitucional, adduint que la partida per al referèndum és il·legal, després del dictamen del Consell de Garanties Estatutàries que va qualificar aquesta partida d’inconstitucional i contraria a l’Estatut de Catalunya.

El secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, ja ha descartat presentar aquest recurs conjuntament amb C’s i PP, que també estàn treballant amb aquesta possibilitat. Si s’aprova el finançament del referèndum als Pressupostos 2017 de la Generalitat “tenim suficients diputats amb el PSOE i ho farem només amb ells“, ha assegurat Illa.

Si finalment els pressupostos de la Generalitat són impugnats, seria la primera vegada que passés des que es va instaurar l’autonomia a Catalunya en democràcia.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari