Imputada l’antiga cúpula de CX per un forat milionari

La Fiscalia assenyala Narcís Serra, Adolf Todó i altres alts càrrecs per diverses operacions immobiliàries
narcis serra
narcis serra

Les desastroses operacions immobiliàries efectuades per Catalunya Caixa (CX) entre els anys 2000 i 2013 han costat a l’antiga cúpula de l’entitat la imputació de l’Audiència Nacional, arran d’una denúncia de la Fiscalia Anticorrupció per administració deslleial. S’atribueix a l’expresident de CX Narcís Serra, a l’exdirector general Adolf Todó i a 13 alts càrrecs més la responsabilitat sobre un forat econòmic xifrat en més de 700 milions d’euros, originat per les pèrdues produïdes arran de decisions plenes d’irregularitats.

La manca de garanties sobre la viabilitat d’algunes operacions, com ara absències de valoracions independents o clàusules resolutòries per protegir els interessos de l’entitat, centra les sospites sobre el desgavell en les inversions de l’antiga cúpula.

Narcís Serra i Adolf Todó, a més, estan en espera de judici per l’aprovació d’increments salarials als directius en un moment en el qual l’entitat, que va acabar sent absorbida pel BBVA després del rescat de l’Estat, ja patia greus problemes.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari