Desapareix el Consell Comarcal del Barcelonès

L'ens considera que altres institucions metropolitanes poden fer les seves funcions
Francesc Josep Belver
Francesc Josep Belver

El ple del Consell Comarcal del Barcelonès ha decidit aquest dimecres, 15 de març, auto dissoldre l’organisme, a partir de l’aprovació d’una moció de tots els grups polítics que formen l’ens. El ple del consell ha considerat que les funcions que porta a terme l’organisme les poden assumir d’altres institucions, com les metropolitanes.

La moció aprovada ha comptat amb el suport dels set grups que formen el consell comarcal: PSC, PDECat, ERC, PP, Entesa (comuns), Ciutadans i la CUP. El text definitiu ha estat una fusió de dues mocions presentades per ERC i PSC amb PDECat, aquests dos partits formen l’equip de govern comarcal.

ERC demanava que en el text definitiu s’hi inclogués una referència explícita a l’obligació de col·laborar amb la Fiscalia i la Sindicatura de Comptes per analitzar la feina feta pel consell. El PP va deixar clar que la seva formació havia estat el primer partit del consell a demanar la dissolució de l’entitat.

La moció insta a la Generalitat i al Parlament de Catalunya a “iniciar la supressió del Consell garantint el traspàs de competències a les institucions que corresponguin, amb el corresponent personal laboral”, avui el consell té una trentena de treballadors. La CUP ja ha demanat a l’Oficina Antifrau de Catalunya que investigui les irregularitats detectades per la Sindicatura de Comptes dins del consell i de les empreses associades dependents, Regesa i Rassa.

En el mateix ple, els grups polítics han aprovat desbloquejar les nòmines del mes de febrer dels treballadors del consell comarcal, que havien estat bloquejades per l’interventor de l’entitat que hi havia detectat irregularitats. El president del consell, el socialista Francesc Josep Belver, ha negat els casos de corrupció, i ha dit que les irregularitats detectades no passen de ser “incorreccions” administratives.

El consell comarcal del barcelonès agrupa representants dels ajuntaments de Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià del Besòs. Avui, el consell comarcal s’encarrega del manteniment integral de les Rondes de Barcelona i de la gossera de la ciutat, que aviat es traslladarà a Montcada. També gestiona equipaments juvenils, assigna les beques menjador de L’Hospitalet, Badalona, Santa Coloma i Sant Adrià, i coordina el desplegament de la ronda verda prevista per a recorreguts per bicicletes.

(Visited 83 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari