A judici un altre cas Quintana

Un mosso està acusat de deixar borni Óscar Alpuente amb una bala de goma
oscar alpuente
oscar alpuente

Aquest dimecres comença el segon judici on s’acusa un agent dels Mossos d’Esquadra d’haver deixat bòrnia una persona amb el tret d’una bala de goma. Es tracta d’un dels set casos que s’han relacionat amb aquests projectils a Catalunya des del 2005.

Després del cas d’Ester Quintana, que va acabar amb l’absolució dels mossos encausats, ara l’Audiència de Barcelona jutjarà les circumstàncies de la pèrdua d’un ull d’Óscar Alpuente, que va tenir lloc l’any 2009 durant la celebració de la victòria del FC Barcelona en la final de la Lliga de Campions.

L’acusació particular demana que es condemni a tres anys de presó per un delicte de lesions per imprudència greu a l’escopeter dels mossos a qui atribueix el tret. La Fiscalia, en canvi, com va fer en el cas Quintana, no sol·licita cap pena perquè considera que la lesió va ser fortuïta i que no s’ha determinat un autor. Les imatges de càmeres de seguretat i els informes forenses seran claus en el desenllaç d’aquest judici.

Inicialment, els advocats de la víctima havien demanat el processament de tres policies, entre els quals un cap operatiu, però el jutge va rebutjar portar a judici ningú mes que l’escopeter. Durant aquella celebració als carrers de Barcelona també va perdre un ull per l’impacte d’una bala de goma Jordi Naval.

En l’època dels fets, el conseller d’Interior era l’ecosocialista Joan Saura, que va avalar l’actuació dels Mossos i l’ús de les bales de goma. L’actual titular d’Interior, Jordi Jané, va expressar que lamentava que s’hagués produït el cas, però l’asseguradora de la Generalitat i la víctima, a diferència dels casos d’Ester Quintana i Nicola Tanno, no van arribar a cap acord sobre la indemnització.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari