Site icon El Triangle

La Fiscalia considera Gordó un recaptador de comissions

Germà Gordó

Germà Gordó

La Fiscalia Anticorrupció sosté que l’exconseller de Justícia i actual diputat de Junts pel Sí Germà Gordó era “l’aconseguidor o el recaptador” de les presumptes comissions pagades per constructores a Convergència a canvi d’adjudicacions d’obra pública. Segons el contingut d’un escrit de la Fiscalia difós aquest divendres per Europa Press, no hi ha “explicació legal i coherent que justifiqui la quantitat de gestions, dinars, interlocucions i reunions” mantingudes per Gordó amb empresaris investigats.

La Fiscalia conclou que l’exgerent de CDC “ha anat més enllà del tràfic d’influències” i li atribueix una actuació decisiva en l’adjudicació de diversos contractes sota sospita. En aquest sentit, Anticorrupció assenyala cinc obres: les d’un dic del Port de Barcelona, el Consorci d’Educació, la millora de la C-55, la plaça de les Glòries de Barcelona i l’institut Lluís de Peguera de Manresa.

En el citat escrit, a més, ha sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que endegui una investigació sobre Gordó, possibilitat que el TSJC ha descartat, de moment, adduint manca de concreció en les proves, han indicat fonts judicials.

Repsol i Copisa
L’exconseller Gordó es troba assenyalat en el marc del cas del 3% pel contingut de diversos emails i apunts manuscrits trobats durant els escorcolls de la Fundació CatDem i del domicili de Xavier Tauler, de l’empresa Copisa. D’una banda, posen de manifest suposades pressions de Gordó a directius de Repsol perquè lliuressin una donació de 30.000 euros, pagament que van efectuar després d’una negativa inicial. D’altra banda, segons publica El Periódico, unes anotacions evidencien la implicació de Gordó en dues adjudicacions irregulars a Copisa.

Un informe de la Guàrdia Civil incorporat al sumari del 3% considera que hi ha evidències i indicis de la comissió per part del diputat de JxS de delictes de suborn, tràfic d’influències, finançament il·legal de partits polítics, blanqueig de capitals i malversació de diners públics durant un període (2010-2015) que inclou bona part dels seus anys com a conseller de Justícia (2012-2016). Per bé que Gordó assegura que no tenia cap competència sobre contractació d’obra pública ni en el Govern de la Generalitat ni en el partit, la Guàrdia Civil li atribueix autoritat i capacitat de decidir en la gestió administrativa i econòmica de Convergència i les seves fundacions.

Exit mobile version
Aneu a la barra d'eines