La macrogranja de Solius ja té els permisos per construir les naus

La plataforma Salvem Solius ha anunciat noves mobilitzacions i un contenciós contra l'Ajuntament
Título de la imagen
Título de la imagen

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro (Baix Empordà) ha concedit la llicència per construir una macrogranja de pollastres d’engreix amb capacitat per acollir 83.500 aus a la Vall de Solius. Tot just farà un mes que el consistori va atorgar la llicència d’activitat i el permís d’obres. Ara ha donat llum verda per a la construcció de les naus, ja que, segons el consistori, tots els informes són favorables i s’han fet tots els passos que calia seguir, com ara resoldre al·legacions.

El projecte, que va començar a tramitar-se ara fa quatre anys, ha rebut una forta oposició, sobretot per part de la plataforma ciutadana Salvem Solius, que considera que aquesta macrogranja serà una “una nova font de contaminació de les aigües d’un aqüífer que ja ha suportat durant més de 35 anys la contaminació per lixiviats de l’abocador comarcal“. De fet, la plataforma ha decidit enviar una carta amb to irònic a tots els regidors de Santa Cristina d’Aro, on se’ls “agraeix” que hagin promogut el municipi i s’hagin cuidat “del benestar” dels seus membres i dels seus fills.

Salvem Solius ha assegurat que es continuarà mobilitzant contra la macrogranja, i que posarà un contenciós administratiu contra l’Ajuntament per “irregularitats” en la tramitació i per la “inadequació” del projecte. La plataforma s’ha mostrat “francament decebuda” amb aquest “monstre” de 5.000 metres quadrats que “malbaratarà un dels racons més bells que encara queden a la Costa Brava”. La plataforma no només tem per l’impacte paisatgístic de les naus, sinó també pel trànsit de camions, els sorolls o les males olors. També considera que es tracta d’un projecte “innecessari”, perquè no aporta creixement econòmic.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides